HÍRSZÜRET


Egri Borműhely néven egyesület alakult

A 2016 óta tartó együttgondolkodás után egyesületté alakult az Egri Borműhely.
Írta: Borigo


Az Egri Borműhelyt tíz egri borász közös gondolkodása, együttműködésre való törekvése hozta létre. A 2016-os első beszélgetések alkalmával világos lett számukra, hogy összefogva messzebbre juthatnak el, és így érhetnek el eredményeket a borvidék ismertségének növelésében. A tudatosság jegyében első lépésként a vendéglátás és a kereskedelem képviselőivel kezdeményeztek párbeszédet, valamint Eger városával együtt egy 500 fogyasztóra kiterjedő piackutatást is végeztek.

Az irányt ezután a borkínálat továbbfejlesztése, a meglévő márkák pontosítása és a legmagasabb borkategória meghatározása rajzolta ki. A gyakorlatban mindez az Egri Bikavér megerősítését, az Egri Csillag piaci megszilárdítását, a Szépasszony-völgy újradefiniálását, az egységes egri palack megalkotását és bevezetését, valamint azt a törekvést jelenti, hogy igyekeznek vonzóvá tenni a helyi borokat a fiatal fogyasztók számára.

Az egyesület egyik alapítója, Lőrincz György, a St. Andrea Szőlőbirtok borásza így nyilatkozott a közös munkáról: „Számomra nagy élmény lelkes kollégákkal korszakos feladatokról, kérdésekről elmélkedni. Örülök nekik, és igazán remélem, hogy ez a szeretet kiárad majd az egész borvidékünkre, és – bízván valóban méltó közös törekvéseinkben – beteljesítjük a ránk szabott feladatainkat, így talán példát adhatunk a következő generációnak is!”

Az Egri Borműhely tagjai: Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, Egri Csillagok Zrt., Eszterházy Károly Egyetem, Gál Tibor Pincészet, Juhász Testvérek Pincészete, Ostoros Családi Pincészet, Petrény Winery, St. Andrea Szőlőbirtok, Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok, Tóth Ferenc Pincészet.


Fotó: Stúdió Nemes


A szervezet életében fontos mérföldkőnek számít, hogy 2018-ban egyesületté alakult, és elkezdte mind a szakma, mind a nagyközönség felé irányuló kommunikációját. Ennek keretében Egri Bor Most néven elindultak a közösségi médiafelületek, valamint szakmai előadásokra került sor Egerben és Budapesten, amelyek során az Egri Csillag, az Egri Bikavér és a dűlőszelektált egri borok témájában mélyedhettek el sommelier-k, borkereskedők és újságírók. Az Egri Borműhely a nyilvánosság előtt a 2019. februárban, Egerben megrendezett Szőlészeti és Borászati Konferencián mutatkozott be.

Facebook-oldal: www.facebook.com/egribormost/
Instagram-oldal: https://www.instagram.com/egri_bor_most/


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2013