PROGRAMOK

Tokaji Tavasz 2015

Március 28-án, szombaton a Tokaj Grand rendezvénysorozat keretein belül, az elegáns Corinthia Hotel különtermében találkozhatnak a Nagy Tokaji Borárverésen szereplő borászatokkal és az eddigi évek árverési tételeivel azok, akik áprilisban licitálni szeretnének ezekre az egyedi borokra.


Az árverésre olyan egyedi tételekkel nevezhettek a tokaji termelők, amelyek jelenleg nincsenek kereskedelmi forgalomban, és minden kritériumnak megfelelnek. A borok minőségét a Tokaji Borlovagrend Borvizsgáló Bizottsága vizsgálja több alkalommal. A száraz boroktól egészen a 6 puttonyos aszúig lesz lehetősége a vevőknek licitálni és vásárolni ebben az évben is, illetve az érdeklődők olyan egyedi borokat kóstolhatnak, amelyek kóstolására csak a Tokaji Tavasz keretén belül a Nagy Tokaji Borárverés három napos programja (április 24-26.) idején nyílik lehetőség. Maga az esemény segít Tokaj szerelmeseit összehozni a borvidékkel és a Borlovagrendi tagokkal, akik így együtt tehetnek újabb felfedezéseket, és ahol nemcsak a terroir alapú nagy borokat, hanem a borvidéket és a termelőket is megismerhetik.

A rendezvény első napján Nosztalgia vonat indul Budapestről. A vonaton kitűnő borokat és kitűnő ételeket fogyaszthatnak a vendégek, valamint dűlőbemutatóval szórakoztatják az utasokat egészen Tokajig. Aki nem csak kényelmesen, a vonatablakból nézelődve szeretne többet megtudni a dűlők értékeiről, az egy kisebb túra keretében választhat magának dűlőtúra útvonalat, ahol maguk a borászok mesélnek és válaszolnak az érdeklődők kérdéseire. Ha maradna megválaszolatlan kérdés, azt az esti borkóstolóval egybekötött vacsorán lesz alkalom részletesen megbeszélni, hisz minden borász az ínycsiklandó vacsora mellett saját asztalánál várja az érdeklődőket.

Az árverés napján, a sárospataki Rákóczi várban minden regisztrált érdeklődő végigkóstolhatja az árverési tételeket és részt vehet az Anyukám mondta étterem piknik ebédjén.
Az árverés izgalmait levezetendő gálavacsora és bál idén a mádi Gusteau udvarban lesz, ahol a vacsora előtt Gémes Katalin operaénekesnő előadása, a vacsora után pedig a Black Velvet zenekar szórakoztatja a nagyérdeműt. Idén is lesz borlovag avatás, amire szintén Mádon a gálavacsora előtt kerül sor.
A rendezvény utolsó napján az árverésen szereplő borászatokat lehet majd meglátogatni.

A résztvevő borászatok: Barta Pince, Bodnár Pince, Béres Szőlőbirtok és Pincészet, Demetervin, Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet, Füleky Pincészet, Kvaszinger, Mádi Borház, Pajzos Pincészet, Samuel Tinon Grands Vins de Tokaj, Szent Benedek Pincészet, Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet, Szepsy Pince, Tokaj-Hétszőlő Zrt., Tokaj-Kereskedőház Zrt., Zsirai Pincészet

A Tokaji Borlovagrend az árverésből származó bevétel egy részét a Tokaji Borvidék értékeinek növelésére kívánja fordítani. Aki vásárol a borárverésen, nem csupán egy különleges, magas minőségű termék birtokosa lesz, hanem a megvásárolt egyedi Tokaji tétel árával az UNESCO Kulturális Világörökségi helyszínét is támogatja. Az ember és természetes környezete közötti szoros együttműködés ebben a formában kézzelfogható kulturális értékként jelenik meg.

Információ: tokajiborlovagrend.hu


« Vissza az előző oldalra
BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2013