PROGRAMOK

Mátrai borok kóstolója

Keveset tudsz a mátrai borvidék változatos ízvilágáról? Rajongsz a gyümölcsös borokért és a vulkanikus területekért? Csatlakozz az év első Winelovers Wednesday kóstolójához, ahol közel 40 bor és ingyenes előadások segítségével fedezheted fel a régió szépségeit.


Hazánk második legnagyobb borvidéke a Mátra-hegységtől délre fekszik, összesen 32.000 hektáron. Az elmúlt tíz évben rengeteget változott az itteni borok stílusa, köszönhetően a fiatal borászok törekvéseinek. Az alapvetően fehérboros régió ma már a vörösborok és terroir borok tekintetében is képes nagyot alkotni. Az egyre népszerűbb Mátrai borvidék kedvező mikroklímáján elképesztően változatos vulkanikus kőzeteket is találni; ahonnan roppant gyümölcsös, remek savú tételek kerülnek ki. Ezek közül legnagyobb sikere továbbra is az Irsai Olivérnek, a királyleánykának és az olaszrizlingnek van, ám a kékfrankos és a pinot noir is egyre kimagaslóbb borokat ad errefelé. Ráadásul, a 2017-es Év Bortermelője, Szőke Mátyás is innen került ki.

*** Mátrai borok kóstolója ***
2018. január 31. // Danubius Hotel Gellért

KIÁLLÍTÓK
A kiállítók feltöltése folyamatos, megtekinthetők a weboldalon: http://wineloversrendezvenyek.hu/wednesday/

JEGYÁRAK
Elővételi jegyek már 4.900 Ft-ért kaphatók, amelyek tartalmazzák a korlátlan borkóstolót, a vízfogyasztást, az előadásokat és értékes tombolanyereményeket.
4 fő felett 15% kedvezmény.

Részletek és jegyrendelés: http://wineloversrendezvenyek.hu/wednesday/


« Vissza az előző oldalra
BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2013